HEAD WITH WINGS – COMFORT IN ILLUSION (EP)

Artiest info
Website
facebook

 

“Comfort In Illusion” is de titel van een drie tracks tellende en 18 minuten durende EP van de Amerikaanse psychedelische rockformatie ‘Head With Wings’, een vijftal muzikanten uit New Haven, Connecticut. De muziek bij die drie nummers werd gecreëerd door alle bandleden samen, terwijl de songteksten voor rekening zijn van leadzanger Joshua Corum. De andere leden van ‘Head With Wings’ zijn bassist Steve Hill, drummer Andrew Testa en de gitaristen Brandon Cousino en Mike Short. Ze debuteerden in juni 2018 met een full-cd die “From Worry To Shame” als titel had.

Op de video’s geven we u ter kennismaking twee van de drie songs op deze EP: eerst is dat single “Of Uncertainty” die 7 minuten duurt en daarna het 1 minuut kortere nummer “In A House Without Clocks”. De derde track die we niet hebben weerhouden op video is het 5 minuten durende “Contemplating The Loop” die op dit minialbum netjes tussen die twee nummers op de video’s in komt.

Naar het voorbeeld van hun stijlgenoten ‘Genesis’, ‘Rush’ en ‘Yes’ vertelt deze band ganse verhalen in hun kracht uitstralende songs die ondersteund worden door melodieuze en knap georkestreerde rockmuziek. Dat ze daarbij vermijden om te lawaaierig te worden is volgens ons een pluspunt voor een progressieve rockformatie die in hun muziek toch etherisch probeert te klinken. Omdat hun debuutplaat toch al drie jaar geleden uitkwam vermoeden wij dat deze EP “Comfort In Illusion” de voorbode is van een tweede volwaardige plaat van de band die ergens begin volgend jaar op de markt zou kunnen verschijnen.

(valsam)